• Uw gegevens

 • * Verplicht
Techniek

ADAS-Pro

TECH360 helpt jou inspelen op nieuwe klantvragen. Ook op klantvragen die je wel al kreeg, maar niet kon beantwoorden. Bijvoorbeeld over ADAS-systemen (Advanced Driver Assistance Systems).

 

In samenwerking met:

€ 425,-

Duur

1 dag / 14:00 – 20:00

Doel

De ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) komen steeds vaker voor in de nieuwste generatie voertuigen en zijn ontworpen om tijdens het rijden veiligheid en comfort te bieden. Ze kunnen bestaan uit diverse systemen, zoals: autonoom noodremmen, adaptieve cruise control, rijstrook detectie en voetgangers- en verkeersbordherkenning.

De ADAS-Pro training van TECH360 helpt jou om inzicht te krijgen in de toepassingen van ADAS systemen, het herkennen van sensoren en de functie ervan en uiteraard het uitvoeren van de benodigde kalibraties.

Kernpunten

 • Welke veiligheid- en comfort systemen zijn er en welke functie hebben ze.
 • Het op de auto-model herkennen van de toegepaste sensoren.
 • Problemen die kunnen voorkomen bij het vervangen van sensoren en het oplossen ervan.
 • Documentatie raadplegen om de kalibratie methode te herkennen en te kunnen uitvoeren.
 • Het leren plaatsen van het kalibratie systeem om de auto.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens de cursus:

 • Behandelen van de werking en toepassing van de verschillende ADAS systemen, zoals: Blijf in je baan functie, adaptive cruise control, herkennen verkeersborden, blindenhoek detectie, dynamische verlichting, vermoeidheid herkenning en kruisend verkeer herkenning.
 • De herkenning, werking en toepassing op bovenstaande systemen van de verschillende sensoren, zoals: camera’s, radar units, lidar, ultrasoon sensoren, nachtzicht camera en regen sensor.
 • Welke actieve systemen in de auto ondersteunen de autonome ingrepen in de auto.
 • Gebruik van de CAN- datanetwerken door ADAS-systemen.
 • Soorten kalibratie methoden en hoe de kalibratie uit te voeren.
 • Praktisch kalibreren.

Ben je geen TECH360 deelnemer en wil je toch deze Pro training volgen? Dat kan! Bel met onze klantenservice op 085 – 22 21 094 en schrijf je in.

CSC-Tool Hella Gutmann Solutions

In de trainingsruimtes van TECH360 wordt gewerkt met de CSC-Tool van Hella Gutmann Solutions. Met deze Camera & Sensor Calibration Tool kunnen moderne rijhulpsystemen in een handomdraai worden gecontroleerd en gekalibreerd, conform voorschriften van de fabrikant.

Zelfs als jouw werkplaats geen ruimte heeft voor wiel-uitlijning of een geëgaliseerde werkvloer, komt de CSC-Tool toch tot nauwkeurige resultaten. Zelfs een hefbrug is niet per se noodzakelijk. Zo is de CSC-Tool al terug te verdienen na 11 keer gebruiken – terwijl klanten absoluut zeker kunnen zijn van exactheid en veiligheid! De modulaire structuur en nuttige accessoires van de CSC-Tool zorgen ervoor dat je het systeem volledig naar wens kunt configureren. Een lasermeting van de geometrische lengtes van voertuigen, merkspecifieke ACC-uitlijn-banken of optionele radarkits – alle accessoires zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

Meer informatie over camera-kalibratie? klik hier.

Uitleg over bestuurders assistentiesystemen? klik hier.

 

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met: 

Data en locaties

Datum
Training
Locatie
23-09-2024
TECH360 Adas Pro Camera Afstellen
ZONHOVEN
24-09-2024
TECH360 Adas Pro Camera Afstellen
GENT
"Ik hoef nooit meer nee te zeggen tegen mijn klanten. Met de technische en de commerciële ondersteuning van TECH360 kan ik nu alle automerken bedienen"
Erik de Vries, Garage Noteboom
ABONNEMENT PER GARAGE

Eén jaar optimale ondersteuning en training.

 • Onbeperkt Vraagbaak (technische helpdesk)
 • Jaarlijks Pass Thru tegoed t.w.v € 295,-
 • 1 Monteur
 • Kennistest
 • Twee trainingsdagen per jaar (14.00 – 20.00 uur)

TECH360 aanvragen play_arrow

TECH360 Veelgestelde vragen

Zeker niet! Jullie mogen de Vraagbaak zo vaak bellen als nodig, de kosten zitten hiervoor verwerkt in het basis abonnement. Bij TECH360 is ons motto: heb je vragen, stel ze dan liever tien keer teveel dan één keer te weinig!

Nee, dit hoeft niet, anders zou de garage misschien wel gesloten moeten worden en dat is niet handig. Elke monteur kan zijn eigen trainingen inplannen op de voor hem meest handige locatie en datum.

Via Pass Thru maak je een connectie met het originele kanaal van de fabrikant. Met deze connectie kan je o.a. originele software laden. Remote Services is bedoeld voor o.a. het aanmelden van achteraf ingebouwde systemen, het wissen van DCT codes, resetten van een service-interval. Deze zaken doen wij voor jou op afstand, zodat je zelf verder kunt met een andere klus.

Om Pass Thru te kunnen gebruiken heb je allereerst een account bij een fabrikant nodig. Wil je ook software gaan laden, dan zal je een VCI met J2534-protocol nodig hebben. J2534 staat voor de programmeerfunctie. Mogelijk kan jouw huidige tester dit ook, informeer hiervoor bij jouw leverancier. De software moet op een laptop of PC kunnen worden gezet. Tevens moet er ook naar de acculader gekeken worden; TECH360 adviseert een acculader die kan ‘flashes’ en 100 A kan leveren met een minimale boordspanning van 13.5 V.

Bij TECH360 krijg je volledige ondersteuning voor Pass Thru. Het aanvragen van één account zit al verwerkt in het basis abonnement. Wil je ermee aan de slag, dan kan je live ondersteuning van ons aanschaffen.